Omron

OMRON produce cele mai noi si performante solutii in domeniul componentelor si sistemelor pentru automatizari industriale.
Produsele OMRON, verificate in cele mai severe conditii de exploatare industriala, corespund standardelor internationale de calitate ISO 9002 si sunt certificate CE.

Senzori de proximitate

Se ofera o vasta serie de senzori de proximitate capacitivi si inductivi de c.c. sau c.a. Acestia sunt disponibili in diferite forme, de la cilindri de mici dimensiuni la cei standard, inele inductive, forme plate sau de tipul intrerupatoarelor limitatoare, conforme cu standardul DIN. Pentru a satisface o gama cat mai larga de aplicatii si medii de lucru, carcasele sunt realizate din metal nichelat, plastic si otel inoxidabil.

Senzori de nivel

Cu regulatoarele de nivel Omron sunt posibile masurarea si controlul precis al nivelului celor mai multe substante lichide si solide (pulberi si granule). Gama acopera trei tipuri de detectie: conductiva, capacitiva si ultrasonica. Metoda conductiva impune un contact nemijlocit cu mediul de masura si este ideala pentru aplicatii cu apa. Tipul capacitiv nu necesita un mediu conductiv si este prevazut cu o sonda - traductor rezistenta la substante corozive. Regulatoarele de nivel ultrasonice nu necesita nici un fel de contact; traductorul are iesire analogica, motiv pentru care el nu actioneaza ca un intrerupator limitator ci furnizeaza la iesire un semnal proportional cu nivelul real din sistem.

Senzori fotoelectrici

Acoperind intregul spectru tehnic pentru senzori fotoelectrici, Omron ofera solutii reale pentru aplicatiile din domeniu. Este disponibila o gama larga de produse, incepand cu fibre optice multicanal si senzori de precizie pana la senzori de culoare si dispozitive de masurare cu laser. Gama de senzori este acum standardizata intr-un sistem de invatare usor de folosit (Touch-to-Teach) care asigura o setare simpla si rapida. Intreaga paleta de senzori este prezenta intr-un catalog special de aplicatii.


Encodere

O gama larga de traductoare incrementale de rotatie (encodere) este disponibila pentru aplicatii de pozitionare si numarare. Variantele incrementale sunt ideale pentru numararea rotatiilor si controlul vitezei. Modelele absolute pot fi folosite impreuna cu echipamentele OMRON de pozitionare cu came rotative sau cu automate programabile pentru aplicatii de pozitionare. Disponibile la diferite dimensiuni, clase de protectie, rezolutii si configurari de iesire, traductoarele incrementale Omron reusesc sa acopere cerintele unei vaste game de aplicatii.

Contactoare

Seria actuala de contactoare J7K acopera aplicatii de la 20A la 160A, impreuna cu o gama larga de relee pentru protectia la suprasarcina, precum si accesoriile necesare. De asemenea, este disponibil si sistemul de intrerupatoare pentru protectia motoarelor - J7M. Aceasta oferta aditionala completeaza gama existenta de produse Omron dedicata protectiei si comutarii motoarelor electrice.

Terminale programabile

Seria de terminale programabile cu taste senzitive NT oferite de OMRON creaza o fereastra sofisticata spre interiorul sistemului dumneavoastra, convertind si afisand informatia intr-o forma grafica accesibila utilizatorului. Imagini si grafice ce reprezinta informatii complexe pot fi create rapid folosind puternicul software de programare si o biblioteca de imagini cuprinzatoare. Cu o grosime tipica de numai 54mm si cu o arie larga de afisare, aceste puternice interfete ofera flexibilitate maxima in proiectarea aplicatiei dorite, incepand cu utilizarea eficienta a spatiului de pe panou, reducerea costurilor prin inlocuirea lampilor de semnalizare, a butoanelor, intrerupatoarelor, comutatoarelor decadice ce necesita cablari laborioase si terminand cu usurinta reprezentarii grafice eficiente a uzinei, liniei tehnologice sau performantelor unui utilaj.

Surse de tensiune in comutatie

Indiferent daca este destinata alimentarii unui panou de control de dimensiuni mari, unei masini compacte pentru care spatiul este limitat sau unei aplicatii dintr-o linie de productie, familia de surse de alimentare in comutatie Omron poate sa ofere un model cu dimensiunile, capacitatea, caracteristicile si aprobarile de standarde ce satisfac toate cerintele clientilor sai. Cea mai populara serie, S82K, cu modele ce se monteaza si pe sina de tip DIN, ofera o gama larga de puteri de iesire intr-o carcasa compacta. Alte modele realizeaza corectia factorului de putere; toate sursele de putere Omron sunt aprobate CE si certificate pentru standardele internationale recunoscute.

Intrerupatoare industriale

Gama larga de intrerupatoare industriale Omron se caracterizeaza printr-o constructie robusta, carcase din metal sau plastic, o diversitate de actuatoare si modele precablate. In cadrul acestei game de produse se ofera o selectie variata de intrerupatoare de siguranta, care includ unitati de interblocare cu solenoid, ideale pentru usile si capacele de protectie, conforme cu standardele de siguranta necesare.

Regulatoare de temperatura

Seria actuala de regulatoare de temperatura si proces Omron ofera, incepand cu cele mai simple regulatoare pentru aplicatii uzuale de depasire a temperatuii si terminand cu modelele de control proces programabile si conectabile in retea, solutii moderne la cele mai pretentioase aplicatii industriale. Regulatoarele si procesoarele de semnal inteligente Omron sunt acum programabile datorita unui software dedicat, ceea ce permite o configurare si o monitorizare usoara a tuturor parametrilor.

Automate programabile

Seria C de Automate Programabile Omron este o adevarata familie ce ofera unei multitudini de aplicatii ultimele inovatii in domeniu si o inalta functionalitate, combinata cu o filozofie a proiectarii ce permite o utilizare usoara si un grad inalt de integrare. De la microcontrollere cu optiunea integrata de bus master, sau automatele programabile de inalta functionalitate pentru comanda masinilor si pana la sistemele high-end, total modulare, de inalta performanta, cu co-procesoare speciale pentru I/O, seria C ofera o mare putere de acoperire a tuturor aplicatiilor si o deosebita flexibilitate, care se extinde in domeniile informatiei, controlului si dispozitivelor specifice ce intra in componenta retelelor industriale ierarhizate.

Relee de timp industriale

Gama de relee de timp industriale Omron nu are rivali in ceea ce priveste calitatea si functionalitatea, de aceea Omron furnizeaza pe piata mondiala mai multe relee de timp decat oricare alt furnizor. Linia de produse include, alaturi de alte modele, seria miniaturala H3RN sau familia multifunctionala H3DE cu marimea de 22,5 mm. Pentru aplicatii ce necesita afisaj digital, exista seria programabila H5CR si modelul rezistent la apa H5CL. Reprezentand o referinta in acest domeniu, Omron continua sa-si extinda linia de produse, pentru a satisface nevoile crescande ale automatizarilor actuale.

Numaratoare digitale

Cea mai noua serie de numaratoare digitale Omron va permite sa alegeti dintr-o larga familie de modele. Pentru aplicatii simple, seria H7E are posibilitati de afisare clara a numararii, a timpului scurs sau a rotatiilor. Pentru functii de numarare avansate, modelele H7BR asigura viteza mare de raspuns, doua niveluri de numarare prestabilite si functii de scalare, precum si o sursa de alimentare interna pentru traductoarele conectate la intrare. Pentru aplicatii cum ar fi cele din domeniul industriei alimentare, numaratoarele H7CL si familia de afisoare/procesoare de semnal K3N au panoul frontal protejat la actiunea apei sau a mediilor agresive.

Relee industriale

In calitate de cel mai mare furnizor de relee industriale din lume, Omron a avut intotdeauna obligatia de a livra produse fiabile si de calitate ridicata. Seria "Super MY" este cea mai noua generatie din seria Omron MY, cea mai vanduta serie de relee, care acum include in mod standard indicator mecanic si un buton de test pentru contact. Alte noutati sunt familia de relee "solid state" G3PB, concepute pentru comutarea sarcinilor mono sau trifazate si releele de siguranta G7S si G9S. Exista un releu OMRON potrivit pentru fiecare aplicatie.

Invertoare

Gama larga de invertoare Omron a fost conceputa pentru a satisface cererea crescanda de aplicatii de pe piata actuala. De la modelul economic 3G3JV, ce ofera o functionare simpla si o utilizare usoara si pana la performantul 3G3FV (de la 0,4 la 300 kW) cu control vectorial de flux in bucla inchisa, invertoarele OMRON sunt usor de folosit, foarte performante si fiabile. In plus au posibilitati de comanda de la panoul frontal sau potentiometrul exterior, capabilitati de interconectare multiple, cu optiuni pentru protocoale ca DeviceNet, Profibus DP, Modbus sau Interbus S.

Servoactionari

Seria Omron de echipamente pentru controlul miscarii a fost conceputa pentru a fi usor de folosit, sigura si cu o interconectabilitate sporita. Aceasta va aduce utilizatorului beneficii in ceea ce priveste costurile, resursele sau functionalitatea echipamentelor realizate. Oricare ar fi cerintele, de la simplele serii UE de inlocuire a comenzilor pas cu pas pana la seriile UT, de la simplul control punct cu punct al automatului CQM1 pana la functii complexe multiaxa de tipul celor oferite de MC402E, Omron realizeaza produse cu tehnologie inovatoare, pentru a satisface diversele cerinte de pe piata.

Procesoare de semnal

De la modelele cele mai simple pana la cele mai complexe, acestea permit vizualizarea si controlul marimilor ce intervin in procesele industriale cum ar fi: curenti, tensiuni, temperaturi, presiuni, umiditati, debite, greutati, lungimi, etc.Site creat de
www.criosweb.ro